Veelbelovende YA’s die dit najaar verschijnen

Weet je wat leuk is? Snuffelen tussen de boeken die nog zullen verschijnen en een lijstje samenstellen van de toffe boeken! Vandaag deel ik dat lijstje met jullie: dit zijn 6 young adult boeken van dit najaar waar ik nieuwsgierig naar ben.

  • 23 minuten | Vivian van de Velde | Luitingh Sijthoff (17 november 2016)

Naar 23 minuten ben ik ontzettend nieuwsgierig. Het klinkt als een ontzettend spannende jeugdthriller! In dit boek kan de hoofdpersoon, die getuige is van een overal, de tijd terugdraaien, om hopelijk zo veel mogelijk levens te redden. Ik verwacht best veel van dit boek!

  • Weg | Jowi Schmitz | Hoogland & Van Klaveren (15 november 2016)

Van dit boek had ik nog niet gehoord, tot ik een mailtje van de uitgeverij kreeg met de vraag of ik het wil recenseren.

Weg gaat over de bijna vijftienjarige Anna, die nadat haar vriend is overleden door een ongeluk, wegloopt uit het kindertehuis dat haar ouders hebben: op zoek naar vrijheid. Gaandeweg transformeert Anna van een weglopertje tot een eigenwijze uitbijter. Tot iemand die niet alleen weet hoe ze verder moet, maar ook waar ze vandaan komt.

Ik ben zo benieuwd naar de ontwikkeling van Anna en ik hoop dat het mooi is opgeschreven: de omschrijving klinkt in ieder geval goed!

  • Door het vuur | Jenny Valentine | Luitingh Sijthoff (11 november 2016)

Een boek dat ook ontzettend goed klinkt is, is Door het vuur. Dit boek wordt omschreven als een onvergetelijk verhaal over rouw en liefde en ik ben gewoon benieuwd.. Een briljant over liefde, leugens en verlossing? Kom maar op!

  • Tot je weer ademen kunt | Jessica Winter | VBK Media (reeds verschenen)

Dit boek is een romantisch verhaal met diepgang. Ik ben vooral benieuwd naar wat er achter zit, wat de geheimen zijn die de personages dichter bij elkaar brengt. De achterflaptekst verklapt namelijk niet heel veel haha.

Op het eerste gezicht kunnen de levens van Julia en Jeremy niet meer verschillen. Dat verandert op slag als Jeremy bij toeval een geheim ontdekt dat Julia al jaren probeert te verbergen. Jeremy moet Julia’s vertrouwen winnen om haar te kunnen helpen. Maar hoe dichter hij bij haar komt, hoe meer hij zich realiseert dat niet alleen haar façade afbrokkelt.

  • Duizend hoog | Katherine McGee | Moon Young Adult (15 november 2016)

Ook Duizend hoog verschijnt op 15 november. Duizend hoog speelt zich af in 2118 en gaat over een meisje dat van een duizend verdiepingen tellende toren springt. Dat brengt veel aan het licht. Ik ben benieuwd naar die geheimen, maar ik weet niet zo goed wat ik van dit boek moet verwachten. Is het een psychologische thriller of een roddelboek? Desondanks ben ik erg benieuwd!

  • Grens | Wim Gheysen | Schuyt & Co Van Halewyck (reeds verschenen)

Van dit boek had ik nog niet gehoord, tot ik het tegenkwam in een overzicht met reeds verschenen boeken. Omdat ik me voor kan stellen dat dit voor jullie ook een onbekend boek is, zal ik even vertellen waar het over gaat.

Sofie werd misbruikt toen ze negen was en op een dag ontmoet ze plots Ruben, de pleger. Hij beseft, nu hij zelf een dochter heeft, wat hij op zijn zeventiende aanrichtte. Grens, een aangrijpend verhaal over een verloren vriendschap, liefde, waarden en onuitgesproken geheimen, seksualiteit en de schaduwkant ervan.

Ik weet niet goed wat ik me moet voorstellen bij dit boek, maar het klinkt wel heel indrukwekkend. Wat denken jullie? Of is er een ander boek waar je echt naar uit kijkt?

Vanwege mijn beperkte kennis van foto’s bewerken kon ik helaas maar vijf omslagen in de kopafbeelding verwerken. De afbeeldingen, de covers, zijn afkomstig van Libris.nl. 

 

2 gedachten over “Veelbelovende YA’s die dit najaar verschijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *