Meer recent verschenen YA-boeken

Iets wat echt heel leuk is om te doen, is het doorbladeren van de catalogi voor de komende tijd om te ontdekken welke boeken uitgegeven worden. Momenteel worden de meeste voorjaarstitels bekend gemaakt, maar dit keer blik ik nog even terug op de maand november. Dit zijn drie boeken waarvan ik denk: die wil ik misschien wel lezen!

Vorige keer liet ik jullie boeken zien waarvan ik écht hoge verwachtingen heb – de favorieten van mijn lijstje. Vandaag is het tijd voor de boeken waarbij ik wel heb getwijfeld over de vraag of ik ze wel of niet wilde lezen. Want er staan genoeg boeken op mijn to be read en ik kan ze helaas niet allemaal lezen…

Ongehoorzaam – Whitney Gardner (Uitgeverij Q, 21 november)

Als Julia ziet dat iemand iets beledigends over haar beste vriendin op een muur van haar school heeft geschreven, spuit ze er met graffiti een tekening overheen. Door deze goedbedoelde actie wordt ze van school gestuurd. Nu moet Julia naar een school waar ze de enige dove leerling zal zijn.

Dat valt Julia niet mee. Het enige waar ze nog plezier uit haalt is haar kunst. Dan blijkt dat ze niet de enige vandaal in de stad is. Iemand verandert haar kunstwerken en voegt dingen toe. Voor ze het weet zit ze midden in een graffitioorlog met de politie op haar hielen.

Ik heb niet echt een idee wat voor een boek dit zal zijn – een graffitioorlog? wat? – maar ik wilde het toch in mijn lijst opnemen, omdat het verhaal me wel intrigeert. Het gaat niet per direct op m’n to buy lijstje, maar ik wil het wel een kans geven. Misschien even de reacties van de eerste lezers afwachten?

Wonderland – verhalenbundel (Dutch Venture Publishing, 1 november)

Tien young adultauteurs uit Nederland en België hebben een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: Wonderland bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan.

In eerste instantie stond deze young adult verhalenbundel niet op mijn wishlist. Niet alle genres spreken me aan, en de thematiek omtrent kerst is ook niet echt my cup of tea. Maar een verzameling verhalen van deze auteurs is wel heel leuk!

De positieve reacties die inmiddels zijn binnen gedruppeld hebben me uiteindelijk over de streep getrokken om dit boek een keer te lezen. Hopelijk kan ik het binnenkort bij de bibliotheek lenen, want ik ben nieuwsgierig (ook al heb ik geen idee wat ik kan verwachten)!

Onruststokers – Catherine Barter (Lemniscaat, 1 november)

Alena heeft haar moeder nooit gekend. Ze woont bij haar halfbroer Danny en zijn vriend Nick, die een koffiebar runt. Als Alena erachter probeert te komen wie haar moeder eigenlijk was, probeert haar broer haar onderzoek op alle manieren te dwarsbomen. Heeft Danny gelijk als hij haar tegen de werkelijkheid wil beschermen?

Eerst dacht ik: ja, dit boek wil ik wel lezen, toen dacht ik weer van niet, toen jawel, toen nee – kortom, twijfel. Het klonk wel tof, maar of het me nou dusdanig aansprak dat ik het ook echt nu nu wilde lezen? Het antwoord op die vraag wisselde telkens. Tot Hebban met de kans kwam om dit boek voor een hot or not te lezen. Toen dacht ik: ja, leuk, ik doe mee! Inmiddels heb ik uitgelezen en hier kan je ons eindoordeel vinden.

Welke nieuw verschenen boeken wil jij lezen? Ik ben benieuwd! Wie weet heb je nog wel andere tips… 😊

Meer lijstjes? Hier vind je 3 andere YA’s van november, en mijn wishlist van oktober lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *