Toffe YA-boeken die in november verschijnen

November is inmiddels al begonnen, dus het is tijd om te vertellen naar welke boeken die deze maand verschijnen ik uitkijk. Het zijn er wel iets meer dan vorige maand, vandaar dat ik het heb opgesplitst in twee artikelen. Vandaag is het tijd voor mijn ultieme top drie van de zes boeken die op mijn lijstje staan. Benieuwd naar deze boeken? Lees dan vooral verder!

De eliminatie – Daniëlle Bakhuis (Best of YA, 15 november)

Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd. Elimineer de helft om de anderen te laten leven. Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd.

Als ik één boek moet kiezen waar ik het meest naar uitkijk, is het waarschijnlijk de nieuwste ya-thriller van Daniëlle Bakhuis. Vorig jaar of het jaar daarvoor las ik Zes seconden en sindsdien wacht ik op een nieuw boek. En nu is het er eindelijk bijna!!

De omschrijving klinkt ook nog eens zó goed, volgens mij is het een zenuwslopende thriller! De zestienjarige Chleo wordt wakker in een garage, waar ze opgesloten is met negen anderen. Wie is het waard om te blijven leven?

Woordnerd – Susin Nielsin (Lemniscaat, 1 november)

Ambrose zit thuis omdat zijn ‘vrienden’ hem bijna hebben vermoord door een pinda tussen zijn boterham te stoppen. Niet dat Ambrose dat erg vindt – hij voelt zich in het souterrain van een ouder Grieks echtpaar, waar hij met zijn moeder woont, veel fijner dan op school.

Dan komt tot schrik van Ambroses moeder de zoon van de Grieken weer thuis wonen: Cosmo, vers uit de gevangenis. Ambrose krijgt van zijn moeder te horen dat hij ver uit de buurt van Cosmo moet blijven. Maar Ambrose ontdekt dat hij en Cosmo een bijzondere liefde delen: scrabble. Als zijn moeder er maar niet achter komt!

Oké, ik kom misschien bij deze nog even terug op de uitspraak die ik in het begin deed over De eliminatie. Ik had toen nog niet over Woordnerd nagedacht. Dit boek is echt zo van jajaja! Want Susin Nielsin haar boeken zijn zo leuk en het verhaal klinkt echt leuk en ik mocht tijdens mijn snuffelstage op de uitgeverij de eerste pagina’s van dit boek doornemen voor redactiewerk en ik kan zó niet wachten om het te lezen! Ik heb het boek al drie weken in huis – omdat ik ‘m kreeg van Lemniscaat ter recensie, super lief! – dus eigenlijk vraag ik me vooral af: Femke, waar wacht je nog op?!!

Spiegel – Cara Delevingne (Harper Collins, 28 november)

De zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band. Tot Naomi bewusteloos uit de rivier wordt gehaald en in coma in het ziekenhuis terechtkomt.

Red probeert achter de waarheid te komen. Dat zet alles op zijn kop en brengt een aantal duistere geheimen van de groep aan het licht. Niets zal ooit meer zo zijn als het was, want een versplinterde spiegel kan nooit meer worden gemaakt…

Op de Hebban Teamdag in juli pitchte Lisanne van de uitgeverij dit boek en sindsdien is het me bijgebleven. Het verhaal schreeuwt naar me dat ik het moet lezen, ook al vraag ik me vanwege de bekendheid van Cara Delevingne eerlijk gezegd wel een beetje af of het inhoudelijk ook goed verhaal is.

Desondanks is de omschrijving al reden genoeg om het boek op te pakken! Op zoek naar de waarheid… Vriend, geliefde, slachtoffer, verrader: wie zie jij als je in de spiegel kijkt?

Kortom,

Het is wel duidelijk dat De eliminatie, Woordnerd en Spiegel als favoriet op mijn lijstje staan om in november (of december) te lezen. Maar dat zijn niet de enige boeken die deze maand verschijnen: er komt snel nog een tweede lijstje met nieuw verschenen ya boeken om te lezen online!

Meer lijstjes? Mijn wishlist van oktober lees je hier.

Een gedachte over “Toffe YA-boeken die in november verschijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *