Wishlist van oktober

Alsof de to be read lijst nog niet lang genoeg is, dachten uitgeverijen ook dit keer weer: laten we een hoop toffe young adult boeken uitbrengen in oktober. Gelukkig heb ik de selectie kunnen beperken tot een top drie, die ik – je raadt het al – vandaag met jullie deel. Maar pas op: grote kans op verslavingsgevaar 😉

Pijn – Mel Wallis de Vries (De Fontein, 31 oktober)

Het levenloze lichaam van een meisje wordt gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. En ze blijkt niet het enige meisje te zijn… Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken.

Een nieuw boek van Mel Wallis de Vries is altijd een feestje. Ik heb eerlijk gezegd tot nu, tot het samenstellen van deze lijst, niet eens gelezen waar het boek over gaat: dat is ook niet nodig. Een thriller van Mel gaat sowieso op mijn wishlist. Zo fijn dat Mel het ook echt voor elkaar krijgt om elk jaar iets uit te brengen! Mijn recensie van Haat, haar vorige boek, dat zeker een succes was, lees je hier.

Cel 7 – Kerry Drewery (Luitingh Sijthoff, 18 oktober)

Als de 16-jarige Martha bij een lijk wordt gevonden met een geweer in haar hand, lijkt het een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin het publiek via een populaire realityshow beslist of iemand schuldig is of niet. Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek willen doen geloven?

Hoe tof klinkt dit?! Echt ontzettend spannend! Ik weet wel van mezelf dat ik niet zo’n serielezer ben – een eerste deel pak ik wel gemakkelijker op, maar de kans is vrij klein dat ik ook echt verder lees in de serie. Maar wie weet kan Kerry Drewery mij ervan overtuigen dat na dit boek wel te doen!

Escape room – Maren Stoffels (Leopold, 4 oktober)

Vier vrienden geven zich op voor een escape room en moeten binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van is hen te laten gaan? Een van de jongeren is het doelwit… maar wie?

Zo’n ya thriller zou ik eerlijk gezegd niet van Maren Stoffels verwachten; ik ken haar alleen maar van die typische meidenboeken van jaren geleden die ik altijd in de bibliotheek tegen kwam. Maar deze omschrijving, dit idee, klinkt echt veelbelovend. Wie is nog meer enthousiast?!

Lezen en tijd…

Dé gouden tip voor oktober is dus: sluit je voor minstens een week op in je kamer om te lezen, anders kom je nooit aan al die mooie boeken toe. De kans is echter groot dat ik in de herfstvakantie – een moment waarop de hiervoor beschreven gelegenheid zich eventueel voor zou kunnen doen – veel weg ben. Leuk druk, dus!

En ook voor november zijn er al wat titels van boeken die dan verschijnen waarop ik mijn oog heb laten vallen. Zouden jullie het leuk vinden als ik dan weer zo’n lijstje maak? En welk boek spreekt jou het meest aan? 😊

7 gedachten over “Wishlist van oktober

  1. Zowel Escape Room als Pijn (net zoals bij jou alleen al door de schrijfster Mel) stonden al op mijn TBR, maar daar is Cel 7 nu bijgekomen. Ik houd echt van dit soort overzichtjes, dus die van november zal ik ook zeker lezen als die er komt.

  2. oh mijn god ik ga gewoon tijd te kort komen in oktober mijn portemonnee is ook alvast een haat actie tegen mij begonnen 🙂 Cel 7 stond al op mijn lijstje en pijn lijkt me ook wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *