Wat ik las in januari

Vanaf nu wil ik de wrap ups anders aanpakken. In plaats van alleen vertellen wat ik heb gelezen en wat ik van die boeken vond, maak ik er nu ook een top drie van de tofste boeken. Zo worden deze artikelen veelzijdiger, want ik vertel ook over de stand van mijn reading challenge en mijn leesplannen voor de volgende maand. En lijstjes zijn leuk en zo zie je in waarom ik je welk boek écht aanraad! Tussen de januariboeken zitten echt leuke, hoor! 

Hierboven zie je op een rijtje welke 7 boeken ik heb gelezen deze maand. Komt het overeen met mijn to be read? Nee, alleen in het begin (toen ik kerstvakantie had, las ik boeken uit eigen kast) maar daarna kreeg ik allemaal nieuwe boeken die ik graag wilde lezen. Leuk was dat zeker, maar mijn favorieten zijn boeken die ik las uit eigen kast. Misschien omdat ik die zelf uitzocht in de winkel en zelf op mijn verlanglijstje zette?

Top 3

1) Vertel me drie dingen (Julie Buxbaum) Vijf sterren, dat gaf ik dit boek gewoon. En dat geef ik niet zo snel, hoor! Maar dit boek verdient het. Het is zo lief en vlot geschreven met toffe personages en dan dat einde!!!!! #fangirling Een recensie kan natuurlijk niet achterblijven; die heb ik al geschreven en komt hopelijk deze maand nog online.

2) Disconnect (Juultje van den Nieuwenhof) Met hoge verwachtingen een boek ingaan is risicovol, maar Juultje van den Nieuwenhof heeft met dit boek weer bewijzen dat ze kan schrijven: dit smaakt naar meer! Welverdiend vier sterren, lees hier waarom.

3) Belevenissen van een buitenbeentje (Andrea Portes) & Liefde en gelato (Jenna Evans Welch) Twee boeken op de derde plek, omdat kiezen zo moeilijk is! Deze boeken zijn allebei anders, toch een beetje hetzelfde: allebei drie en een halve ster waard. Allebei aanraders als je van contemporary houdt. Wil je meer vernieuwing binnen het genre, kies dan Belevenissen van een buitenbeentje. Wil je genieten van een vakantiegevoel, kies dan Liefde en gelato.

De wereld achter het water las ik als e-book, vandaar dat ik geen fysiek exemplaar heb dat op de foto staat

Verder gelezen

Nou, wat komt het mooi uit dat er van de overige drie boeken nog een recensie verschijnt of al is verschenen: dan kan je sowieso over elk boek iets lezen! Om te lezen over Secret Scouts en de verloren Leonardo klik je hier en mijn recensie van Bijenvader vind je hier. Van De wereld achter het water verschijnt mijn recensie deze maand online. Ja, echt!

Reading challenge

Mijn doel voor 2017 had ik ingesteld op 85 boeken. En ik loop precies op schema; ik las net geen twee boeken per week en dat is genoeg. Toch heb ik besloten mijn doel bij te stellen naar 80, omdat ik de laatste tijd minder lees en daar is niks mee, en daarom wil ik me ook niet opgejaagd voelen door Goodreads die mij verteld of ik wel of niet op schema lig, of me verplicht voelen om een x aantal boeken te lezen.

Februari

Ik ga geen volledig artikel wijden aan wat ik wil en/of ga lezen, want dat is na een week toch weer anders, haha. Dus ik noem even kort wat titels zonder daar al te diep op in te gaan. Eerst lees ik Verwoest (Margje Woodrow) uit. Ook lees ik De lovebus (Tjibbe Veldkamp) voor een Hebban Leesclub. Verder staan Er is geen vorm waarin ik pas (Erna Sassen) en Slaves (Miriam Borgermans) op mijn to be read. En wie weet lees ik ook De fixer, Dumplin, Grens, 23 minuten of Secret Scouts deel 2!

En hoe was jouw eerste leesmaand van 2017?

2 gedachten over “Wat ik las in januari

  1. Ik was begonnen in Liefde & Gelato, maar kwam er niet echt doorheen. Misschien toch nog maar een kans geven!

    O en ik fangirl lekker met je mee over Vertel me drie dingen! <3 I LOVE THAT BOOK!

  2. Secret scouts heb ik ook gelezen. Ik moet zeggen dat ik me er behoorlijk mee heb vermaakt. Momenteel ben ik met de laatste hoofdstukken bezig van Hearthless, daarna ligt Cinder op me te wachten en Secret Scouts. In januari heb ik eindelijk weer eens vrij veel boeken, voor mijn doen, weg kunnen lezen. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *