Vervolgdelen van je favoriete YA series!

Op Hebban verscheen afgelopen week een artikel over young adult series waarvan dit najaar het vervolg verschijnt. Dit artikel inspireerde mij om een eigen lijstje samen te stellen van tweede delen in young adult series die nog zullen verschijnen of al zijn verschenen (najaar 2016).

Ik ben niet echt een serielezer, maar soms lees ik wel verder dan het eerste deel. Ik bespreek van 7 vervolgdelen of ik er wel of niet benieuwd naar ben. Geheel spoilervrij natuurlijk: ik bespreek soms alleen de verhaallijn van het eerste deel, zonder iets te verklappen over het einde en/of het vervolg.

Het boek dat ik als eerste wil noemen, is Did I mention I need you?, het vervolg op Did I mention I love you? De achttienjarige auteur van deze trilogie, Estelle Maskame, was afgelopen mei in Nederland en toen mocht ik haar ook ontmoeten! De Hebban YA Club van 10 was uitgenodigd voor de rondvaart ter lancering van het eerste deel. Het boek kregen we toen ook, natuurlijk gesigneerd.

Ik vond het een leuk boek, dat me vooral nieuwsgierig maakte naar het tweede deel. Het leuke is dat ik ongeveer twee weken geleden een mailtje kreeg van de uitgeverij, Moon Young Adult, met de vraag of ik DIMINY wilde recenseren! Super leuk dat ze dat vroeg natuurlijk. Inmiddels heb ik het boek ontvangen, je leest in november wat ik ervan vind!

Nog een trilogie van uitgeverij Moon waarvan ik het eerste deel heb gelezen en de auteur heb ontmoet, is Aan alle jongens van wie ik hield. Het vervolg hierop heet natuurlijk PS. Ik hou nog steeds van je. Jenny Han was eind september in Nederland en toen was ik bij een geheime meeting, ontzettend gezellig natuurlijk. Hoewel ik niet helemaal gek ben op deze serie, wil ik het vervolg wel een keertje lezen.

Bij uitgeverij Best of YA is Rebel een paar dagen geleden verschenen. Dit is het laatste deel van de Reboot duologie. Wil je weten wat ik van het eerste deel vind, klik dan hier om mijn recensie te lezen. Ik kan alvast verklappen dat deel 1 met een cliffhanger eindigde!

Hoog verraad is het vervolg op De fixer, een boek dat ik nog niet heb gelezen, maar wel recent heb aangeschaft tijdens Literatour. Het eerste deel is alleen deze maand nog te koop voor slechts een tientje, net als vele andere boeken van Best of YA. Ik ben heel benieuwd naar het boek, vandaar dat ik graag gebruik maakte van deze actie!

Een boek waar ik naar uitkeek, omdat het eerste deel me goed is bevallen is het reeds verschenen Tienduizend hemels boven jou. Dit is het vervolg op Duizend stukjes van jou, waarvan mijn recensie al is verschenen. Klik hier om die te lezen en kijk dan meteen even naar de mooie covers!

Het nieuwe boek van Gerard van Gemert, Vermist, is het tweede deel van een jeugdthrillerserie en ik houd van jeugdthrillers. Het boek klinkt tof, alleen heb ik het eerste deel, Verlamd, niet gelezen. Dan moet ik dat maar eens snel doen, hè 😉

Een eerste deel dat ik ook nog wil lezen is Rode koningin. En mijn to be read lijst wordt nog groter, want het tweede deel Zwaard van glas is laatst verschenen! Maar laat ik eerst eens kijken of het eerste deel me bevalt, voor ik te hard van stapel loop.

Het lijkt alsof er dit najaar meer seriedelen dan normaal verschijnen, toch? Welk boek staat hoog op jouw verlanglijstje of is er een serie die je mij juist aan kan raden? Ik ben benieuwd!

2 gedachten over “Vervolgdelen van je favoriete YA series!

  1. Het vervolg op The Fixer ga ik niet lezen, want dat was dus echt geen boek voor mij. Rebel daarentegen vond ik bijna net zo goed als Reboot en ook van Tienduizend hemels boven jou heb ik zeker genoten 🙂 Zelf kijk ik vooral uit naar Gemina, het vervolg op Illuminae <3

    1. Fijn om te horen dat die twee vervolgen je bevielen! Zelf heb ik Illuminae niet gelezen, maar dat is omdat die Engels is en ik lees het liefst Nederlands. Ik hoop dat het ooit nog vertaald wordt, want ik hoor er wel veel goede dingen over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *