To be read boektober

Wegens succes herhaald: boektober, de maand oktober die is omgedoopt tot boekenmaand waarin lezers zichzelf uitdagen om (veel) te lezen. Vorig jaar vond dit online evenement, op initiatief van Dagmar, voor het eerste plaats. Nu doe ik natuurlijk weer mee! Hieronder mijn ‘’voornemens’’: ik zet een boeken op een rijtje die ik graag wil lezen.

Currently reading

Allereerst is er een aantal boeken dat ik wil uitlezen in oktober. Boektober is een mooie gelegenheid om die lange lijst met boeken waarin ik nog aan het lezen ben te verkleinen. Het Rosie Project lees ik dit weekend uit. In The art of being normal (Wie is nou normaal?) ben ik ook nog bezig.

Een tijdje geleden ben ik begonnen in Een jaar offline, maar ben er toen een beetje mee gestopt. Deze maand wil ik het weer oppakken. Tot slot wil ik Wolken en andere voetstappen, een verhalenbundel uitlezen. Ik ben er al een halfjaar in bezig en ben nu echt bijna klaar, maar het is er nog niet van gekomen. Dit zijn dus al 4 boeken!

Hier zie je Ik kan je niet vergeten, 54 minuten en De negen kamers in mijn kast liggen

To be read

Ik heb in september zoveel mooie nieuwe boeken gekocht en gekregen en ik kan echt niet wachten om ze te lezen! Dit zijn bijvoorbeeld Ik kan je niet vergeten, Moordspel, Wink, poppy en midnight, 54 minuten, De negen kamers en De graces.

Bovendien hoop ik ook het boekenweekgeschenk 3PAK uit te lezen. Lef heb ik bij de bibliotheek geleend, omdat de verfilming (genaamd Nerve) in de bioscoop draait. De wereld achter water, het vervolg op Het boek van voorheen, mag ik recenseren voor Storm Publishers. Dus dan pak ik mijn e-reader erbij om lekker te lezen!

Nog meer

Ik heb al negen boeken genoemd waarin ik wil beginnen. Ik weet dat ik niet alles toekom, ook niet aan de boeken die ik nu ga noemen. Want eventueel wil ik graag Armada, Schrijven, kreng! en De fixer lezen. Deze boeken staan op mijn eventuele reservelijst, want ik weet dat er dingen zullen veranderen.

Als ik een nieuw boek koop of krijg, wil ik dat eigenlijk eerst lezen – zo nieuwsgierig ben ik meestal! Bovendien zal ik waarschijnlijk nog een Engels boek lezen (er in ieder geval in beginnen) en ook moet ik voor school nog een literatuurboek lezen.

Op deze plank staan onder andere Armada, Moordspel, De graces en 3PAK

Doel

Beetje ambitieus, niet? Ik concludeer gewoon dat er zoveel leuke boeken zijn die ik wil lezen! En eigenlijk maakt het me niet uit welke boeken ik lees in oktober. Mijn doel is om er elf te lezen, of ik die boeken nou van begin tot eind lees of dat ik er al eerder in was begonnen. Vorig jaar las ik tien boeken in deze maand, dus elf vind ik voor nu een mooie uitdaging.

Het is veel meer dan ik gemiddeld per maand lees, maar ik ga het proberen. Ook is het een voordeel als ik me deze maand veel met lezen bezig kan houden, dan kan ik me in november richten op het schrijven voor NaNoWriMo. Ik overweeg namelijk om mee te doen!

Maar voor nu houden we het bij boektober. Doe jij ook mee? Laat me weten welk boek jij deze maand sowieso wil lezen of vertel me bijvoorbeeld over je doel!

10 gedachten over “To be read boektober

 1. Ik ben benieuwd of je al deze boeken aan het eind van de maand uit hebt! Oeh, en Het Rosie Project vond ik zelf een heel mooi boek. Tof trouwens dat je waarschijnlijk mee wil doen aan NaNoWriMo! Ik overweeg het zelf ook, dus ik ga je blog even in de gaten houden 🙂 Ga je trouwens ook wat van je schrijfwerk op je blog posten? Lijkt me heel leuk om iets van je te lezen

  1. Leuk dat je het vraagt, Nienke! Ik ben het wel van plan ja, ik heb in gedachten om vanaf dit najaar elke twee weken een stukje te delen van een prompt. Ken je dat? Dat is meer een schrijfoefening, in plaats van dat ik dus een verhaal deel of zo, want zulke lange stukken zijn vaak veel te moeilijk. Maar ik wil ook schrijven over het schrijfproces zelf en over NaNoWriMo, ik denk dat dat ook wel weer motiveert om verder te schrijven. Leuk dat jij ook wil meedoen, laten we daar contact over houden, dat kan ook een stok achter de deur zijn 😉

   1. Strak plan, vind het altijd fijn om op zo’n manier een motivatie te hebben! En onwijs leuk dat je writingprompts gaat delen. Wanneer ik even vast zit in een verhaal doe ik dat soort oefeningen ook, omdat je dan even kan focussen op iets totaal anders. Ben in ieder geval heel benieuwd naar je stukjes!

  1. Ik heb het gezien op je blog ja, echt grappig! Ik vind Halloween zelf echt niks, en ik houd ook niet van horror, dus ik doe niet met je mee, maar wel leuk idee zeg 🙂

 2. Jeetje, dat zijn veel boeken! Ik heb me voorgenomen om minimaal 10 boeken te lezen. Ik schreef er ook vandaag een artikel over, ha!

  Ik twijfel ook of ik mee zal doen aan NaNoWriMo, maar ik denk dat ik dan mijn eigen regeltjes er van maak haha! Maar wel goed om in ieder geval met schrijven bezig te zijn!

  1. Yes, allemaal to be reads delen op de eerste dag van (b)o(e)ktober! We hebben hetzelfde doel bijna, ik heb alleen veel boeken genoemd zodat ik nog kan kiezen. Dan zie ik wel welke ik uiteindelijk lees! Eigen regels is altijd handig, mijn doel wordt bijvoorbeeld al anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *