Recensie: Wild storm (Jennifer Brown)

Hate list maakte mij benieuwd naar meer boeken van Jennifer Brown. Hate list was een goed boek waarin karakterontwikkeling centraal stond. De thema’s die Jennifer aankaart spreken mij aan, en daarom was ik benieuwd of Wild storm me ook zou grijpen.

Over het boek

Het stadje waar Jersey woont ligt in puin. Een zware tornado trok een spoor van vernieling. Zij heeft het overleefd, maar haar moeder en haar zusje niet. Hun huis is weggevaagd. Dan laat ook haar stiefvader haar in de steek en is Jersey gedwongen om een nieuw thuis te vinden.

Worstelend met het verlies van alles wat haar dierbaar is klopt ze aan bij haar biologische vader. Wanneer de sirenes loeien omdat er weer tornado op komst is, raakt ze in paniek en slaan de stoppen door…

Ontwikkeling

Ook dit boek gaat om de ontwikkeling: het gaat erom om er weer bovenop te komen na een ingrijpende gebeurtenis. En dat is mooi uitgewerkt. Als je zoiets interessant vind, moet je dit boek zeker lezen. Het is precies goed: niet te veel en niet te weinig, gewoon prima.

Het is een mooi verhaal om in weg te duiken. Misschien is het een beetje cliché: een meisje verliest haar familie, de enige met wie ze nog contact heeft. Dan gaat ze gedwongen op zoek naar haar onbekende vader die geen goede man blijkt te zijn. Toch moet ze blijven bij onbekende familie. Daar ontdekt ze veel: de waarheid komt aan het licht.

Als de tornado me iets had geleerd, dan was het wel dat ik niemand kon vertrouwen behalve mezelf (Wild Storm, pagina 208)

Het is mooi om te lezen hoe Jersey zich ontwikkelt, ze is een goed personage. Het verhaal bestaat echter wel uit hoogtepunten en dieptepunten die worden afgewisseld. Dat vind ik niet heel origineel: soms gaat het goed, soms is alles rot. Het boek eindigt ook net met een geluksmomentje, dat vind ik wel jammer, maar het is nou eenmaal zo. Maar waarschijnlijk is het gewoon zo dat ze beter uit die worsteling is gekomen.

Conclusie

Wild storm is een aanrader voor iedereen die houdt van een roman waarin emotionele en psychologische ontwikkeling centraal staat. Jersey worstelt dat ze alleen is en dat is aangrijpend, ook al heb ik nog wat minpuntjes opgemerkt. Over het algemeen is een prima boek dat toegankelijk is geschreven, ondanks het heftige onderwerp.

Waardering: ★★★★

Wild storm | Jennifer Brown | Callenbach (augustus 2015)
Koop dit boek bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *