Recensie: Haat (Mel Wallis de Vries)

Ik ben fan van Mel Wallis de Vries en kon dan ook niet wachten om haar nieuwste boek Haat, nog niet eens een week geleden verschenen, te lezen. Ik begon ’s middags in het boek en las het ’s avonds uit: dat kan gewoon bij een boek van Mel Wallis de Vries!

Over het boek

De zestienjarige Nikki wordt wakker in een park. Ze zit onder het bloed en in haar handen houdt ze een mes. Iets verderop ligt een ander meisje. Zwaargewond en buiten bewustzijn. Alles wijst erop dat Nikki haar heeft neergestoken, maar ze kan zich niks meer herinneren.

Wanhopig probeert Nikki haar eigen onschuld te bewijzen, maar de verdenkingen stapelen zich op. Heeft ze het dan toch gedaan? En wie kan ze nog vertrouwen? De zoektocht naar de waarheid en naar zichzelf zal alles veranderen.

Notities vanuit het perspectief van de dader, mooi vormgegeven met een foto

Vormgeving

Ik ben ontzettend blij dat ik Haat mocht ontvangen. En wat ziet het er ook mooi uit! Sowieso past het goed in de jeugdthrillerreeks van de Fontein: zo’n hardcover met elastiek. Het zwart op de snede vind ik ook iets toevoegen, maar ook van binnen is de vormgeving mooi! Er zijn notities van de dader toegevoegd en je kan er een aantal foto’s vinden.

Het verhaal is niet alleen geschreven vanuit Nikki, je leest ook af en toe een hoofdstuk vanuit een ander perspectief. En dat is zo verwarrend! Het is zo opgeschreven dat iedereen een geheim heeft, en dan vraag je je natuurlijk af of diegene niet de dader is. Zo tof!

Als een trein

Zaterdag was ik onderweg. Ik zat bijna 2 uur in de trein en nam Haat mee: ik kwam 150 pagina’s ver! Dat zegt wel hoe fijn dit boek leest. Als ik in clichés mag vallen, zou ik zeggen dat Haat leest als een trein. Je vliegt van het ene hoofdstuk door naar het andere hoofdstuk.

Toen ik ’s avonds thuis begon aan een nieuw hoofdstuk, dacht ik wel ‘huh, wat was er net ook alweer gebeurd?’ Ik moest dus wel even terugbladeren om er weer in te komen.

Mooie vormgeving aan het begin van elk hoofdstuk, en appjes die zijn toegevoegd!

Afsluiting

Aan het einde valt alles in elkaar. Je snapt het verhaal van begin tot eind vanuit alle personages gezien, het vormt een mooi geheel. Alle onbeantwoorde vragen worden beantwoord en ik ben er helemaal tevreden mee.

Het is een boek waarbij ik een voldaan gevoel heb na het lezen, dat is zo fijn! Echt op-het-puntje-van-je-stoel-spannend is het niet, maar ik was wel benieuwd naar de ontknoping. Hoe kan Nikki nou niks meer weten, liegt ze misschien? Maar bij al die anderen klopt er ook iets niet, ze hebben allemaal een geheim..

Conclusie

Echt tof, ik zou het bijna 5 sterren geven. De echte spanning en de wauw-factor missen helaas, maar hoe langer ik erover nadenk, hoe enthousiaster ik ben, hoe beter ik het boek vind. Haat is weer een echte Mel Wallis de Vries! Zal ik toch nog maar een nadeel noemen? We moeten (waarschijnlijk) weer een jaar wachten op haar volgende boek…

Waardering: ★★★★

Haat | Mel Wallis de Vries | De Fontein (1 november 2016)
Koop dit boek bij Bol.com

Ik heb van uitgeverij De Fontein in ruil voor een eerlijke recensie een exemplaar van het boek mogen ontvangen, waarvoor mijn dank!

8 gedachten over “Recensie: Haat (Mel Wallis de Vries)

  1. Bedankt voor je recensie!
    ik doe mijn boekbespreking over het boek, en ik ben erg benieuwd! het lijkt me een erg leuk en spannend boek. Ben nu al enthousiast! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *