Recensie: De Graces (Laure Eve)

In eerste instantie trok dit boek me niet; het klonk fantasyachtig, en ik houd niet van magie en heksen. Maar het werd ook omschreven als een mysterieuze thriller en dat leek me tof. En toen was ik op Yalbal, waar Laure Eve ook signeerde. Bovendien was het maar een tientje en wow die mooie cover. Later bleek het ook nog eens een boek voor de 7Days Reading Challenge op Hebban te zijn. Dan kan ik toch geen spijt krijgen dat ik het heb gelezen, toch?

Over het boek

Zoals iedereen in het dorp, is River Page geobsedeerd door de Graces. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken.

River raakt bevriend met Summer en komt steeds dichter bij de waarheid over de familie. Maar zijn ze echt wie ze lijken? En zijn ze misschien wel gevaarlijker dan ze zich voordoen?

Geen weg terug

Vanaf de eerste bladzijde had de schrijfstijl me al gegrepen. Het is tof omschreven. Ik vloog er niet zo snel doorheen als ik normaal een boek lees, want ik wilde alles in me opnemen. Ik moet zeggen dat dit vooral in het begin tof was, maar dat het niet altijd dat gevoel behield.

River wil bij de Graces horen. En dat is echt zoiets van pff, je moet niet altijd bij de populaire mensen willen horen. Maar ik snapte het wel, ze is vooral heel nieuwsgierig. Ik was ook wel benieuwd, maar ik zou in haar situatie niet doen wat River doet. Ik zou zo ver mogelijk weg blijven van de Graces haha.

Slingerend naar de plottwist

En dat is wel interessant om te volgen, al bestaat het wel uit een slingerbeweging. Ze bouwt een vriendschap op met Summer, Fenrin en Thalia, die bestaat uit veel twijfels. Dat was soms wel irritant, maar het versterkt wel het ‘’niets is wat het lijkt’’ gevoel.

Het einde vond ik mooi. Het was geen ontzettend verbazingwekkende plottwist, maar wel gaaf! En ik ben bovenal benieuwd naar deel 2 vanuit Summers perspectief. Helaas moeten we daar nog even op wachten – zeg maar gerust een jaartje..

Conclusie

Al met al is dit een boek dat ik onverwachts best wel goed vind. Daar ben ik echt blij mee, blijkbaar helpt het om blanco in een boek te gaan! Dit is iets wat ik niet vaak lees, daarom verwachtte ik er ook niet veel van, maar gelukkig heeft het goed uitgepakt. Op naar het vervolg!

Waardering: ★★★★

De graces | Laure Eve | Best of YA (september 2016)
Koop dit boek bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *