Dat ik blij word van boeken, is denk ik wel duidelijk. Vandaar dat ik me daar op allerlei verschillende manieren mee bezig houd. Hopelijk straalt mijn blog mijn passie voor boeken, lezen en schrijven ook uit!

Over mij

Ik ben Femke, 16 jaar jong. Wanneer ik me niet in een fictionele wereld bevind, ga ik gewoon naar school; ik zit in de zesde klas van het gymnasium. Verder doe ik in mijn vrije tijd aan wedstrijdzwemmen, speel ik piano en maak ik deel uit van de debatclub van mijn school.

Het eindexamenjaar is zwaar, maar ik combineer het – enthousiast als ik ben – met van alles en nog wat. Zo blog ik niet alleen op Bibliofem.nl over boeken, maar ben ik ook lid van de Hebban Young Adult Club van 10. Daarnaast schrijf ik voor jongerenkrant 7Days (en zit ik in de redactie van de schoolkrant).

April 2017
Over verhalen

Ik deel graag mijn mening om anderen net zo enthousiast te maken als ik zelf ben over boeken en lezen. Ik vind het leuk om kritisch naar een boek te kijken en ik ben ervan overtuigd dat dat ook heel leerzaam is voor wanna-be schrijvers, waar ik er zelf ook één van ben. Als er meer uren in een dag zouden zitten, was mijn debuut al lang uitgekomen.

Wat ik wel leuk vind om te vermelden is dat ik heb meegewerkt aan een schrijfproject voor middelbare scholieren waarbij het boek Wolken en andere voetstappen tot stand is gekomen. Ook zijn twee van mijn verhalen gepubliceerd in bundels van Storm Publishers. Als kers op de taart won ik in februari 2017 de tweede prijs bij een schrijfwedstrijd voor middelbare scholieren, Mijn Kort Verhaal!

Op een dag ga ik ook het boekenvak in. Misschien als schrijver, misschien als uitgever, maar iets anders in de hoek van taal, boeken en communicatie is ook goed. Ook het onderwijs is nog een mogelijkheid. Kortom: keuzestress!

Als er meer uren in een dag zouden zitten, was mijn debuut al lang uitgekomen!

Februari 2017
Over lezen

Boeken lezen? Mij niet gezien, zouden de meeste jongeren zeggen. En dat is zonde: ze weten niet wat ze missen! Maar misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Misschien wil je wel een boek oppakken, maar weet je niet waar je moet beginnen. Daar wil ik graag bij helpen!

Neus eens wat rond op mijn blog en ontdek de wondere wereld van (young adult) boeken. Laat vooral een reactie achter als je op zoek bent naar een leestip of een andere vraag hebt, of stuur me een mailtje. Ik ben ook te vinden op sociale media. (En nee, ik ga geen boekverslag voor je maken.)

Boeken bevinden zich in mijn omgeving overal, want boekenliefde moet je verspreiden! Tegenwoordig heeft zich om de boekenwereld een community gevormd. Lezen is meer dan met een boek wegkruipen onder een dekentje op de bank, net als schrijven meer is dan op een zolderkamertje met een ganzenveer een verhaal neerpennen. Boeken komen tot leven door erover te praten, te lezen en te schrijven en dat is wat mij blij maakt!

Lezen is meer dan met een boek wegkruipen onder een dekentje op de bank, net als schrijven meer is dan op een zolderkamertje met een ganzenveer een verhaal neerpennen.

April 2017
Over Bibliofem.nl

Zondag 14 september 2014 is de dag (maar eigenlijk gebeurde het ’s avonds) waarop mijn boekenblog werd geboren. Ik zette toen een gratis site op via WordPress en noemde die – hoe origineel – Femke Leest! Ik had al vaker nagedacht over het bijhouden van een boekenblog, maar toen deed ik het gewoon. Ik verwachtte niet dat ik het lang zou volhouden, maar kijk eens waar we nu staan!

Na twee jaar maakte ik de overstap naar een eigen domein: Bibliofem.nl, waarop je je hoogstwaarschijnlijk, als je dit leest, nu bevindt. De naam Bibliofem is een combinatie van het woord ‘bibliofiel’ – een boekenverzamelaar, en in mijn ogen betekent het vrij vertaald boekenliefhebber – en mijn voornaam, Femke. Ik ben een boekenwurm in hart en nieren!

Ik richt me op mijn blog voornamelijk op young adult boeken. Sinds ik het genre heb ontdekt, is dat wat ik het liefste lees. Maar de verplichte literaire boeken van de leeslijst voor school moeten ook gelezen worden. Momenteel ben ik bezig een project op te zetten om onderzoek te doen naar YA-boeken die op de lijst zouden kunnen staan. Ik vind dat dat namelijk gewoon moet kunnen!

Ook dat is dus een onderwerp dat me interesseert. In maart 2017 heb ik daarom in het panel van Boekenweek Live! (dé literaire talkshow voor en door jongeren) plaatsgenomen. Eind april werd ik uitgekozen als jurylid voor de Dioraphte Literatour Prijs (dé Nederlandse literaire prijs voor boeken die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren tussen de 15 en 18 jaar) waarvan ik in september de prijzen mocht uitreiken. En in oktober bleek ik met mijn boekenblog één van de vijf genomineerden voor de Gouden Kolibrie (een prijs voor het beste digitale mediaproject gemaakt door kinderen en jongeren) te zijn!

Ik ben een boekenwurm in hart en nieren!

September 2017
Over bloggen

Ik blog niet volgens een vast patroon. Tijd en zin zijn voor mij het belangrijkste! Meestal kun je een tot drie keer per week een nieuw artikel of een nieuwe recensie verwachten. Het is altijd een verrassing! Maar dat is het voor mijzelf net zo goed 😉

Contact

Stuur een mailtje naar femke@bibliofem.nl als je me wilt contacteren of lees hier meer.

Een gedachte over “Over mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *