Over de kinderboekenweek en de Frankfurter Buchmesse

Soms zijn er van die evenementen waar je misschien net buiten valt als actieve deelnemer, maar wel van alles over hoort en leest. Dan ben ik vaak ook meteen enthousiast. Zo ben ik dat ook over de Kinderboekenweek – ook al ben ik daar misschien een beetje te oud voor – én heb ik altijd al naar de Frankfurter Buchmesse willen gaan, dus komt daar dit keer verandering in!

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek van dit jaar startte vorige week woensdag. Twitter stond vol met foto’s van het Kinderboekenbal. Ik zat thuis en luisterde maar naar het bij lied dat bij het thema Gruwelijk eng aansluit. Deze week draait het namelijk om griezelige, spannende boeken.

Omtrent de Kinderboekenweek gingen we ook naar de boekhandel en natuurlijk kocht ik een boek. Ja, je leest het goed, ik kocht in de boekhandel maar één boek! En dat is Muggenland van David Arnold. Sinds ik De kids of appetite heb gelezen, staat dit boek al mijn verlanglijstje. Snel lezen, dus!

Daarna liepen we nog een andere boekhandel in, en tja, toen kon ik het natuurlijk niet laten. Afgesloten, het nieuwste korte boek van Natasza Tardio, sprak me aan dus mocht mee naar huis. Je ziet mijn boekenbuit op bovenstaande foto!

Frankfurter Buchmesse

Dat is een megagrote vijfdaagse boekenbeurs; volgens mij is het zelfs de grootste ter wereld! Uitgeverijen speuren daar elk jaar naar de nieuwste bestsellertitels en proberen rechten aan het buitenland te verkopen. Als je een beetje op sociale media wat young adult uitgevers volgt, krijg je er een hoop van mee en dat doe ik natuurlijk altijd.

Toen ik bij uitgeverij Lemniscaat op bezoek was, kwam ook de Frankfurter Buchmesse even ter sprake. Daar is het eigenlijk allemaal begonnen dat ik nu, als jij dit leest, in Frankfurt zit om de boekenbeurs te bezoeken. Linda vertelde me namelijk dat je er ook gewoon als ‘Privatbesucher’ naartoe op de niet-zakendagen. Dus dit weekend ben ik, zowel zaterdag als zondag, op de boekenbeurs in Frankfurt! 😊

En nu?

Op het moment van schrijven staan we op het punt te vertrekken – stress! We hebben een lange treinreis voor de boeg, dus ik kan lekker lezen. Als ik eraan toe kom, zal ik mijn ervaringen van de Buchmesse natuurlijk delen; later hier op mijn blog en/of op sociale media.

Hebben jullie ook herfstvakantie, en zo ja, wat zijn je plannen?

7 gedachten over “Over de kinderboekenweek en de Frankfurter Buchmesse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *