In september las ik deze boeken

In vergelijking met juli en augustus was september voor mij een slechte leesmaand. September is de eerste maand die weer volledig in het teken van school stond en dat is te merken. Ik heb daarentegen wel constant gelezen; ik heb het gevoel dat ik bijna elke dag wel een boek oppakte. Maar als ik het zo op een rijtje zet, blijkt dat het niet zo veel is.

Ik begon met het uitlezen van twee boeken. Allereerst was dat Nodig, een boek dat ik heb herlezen. Conclusie: ik ben niet zo’n fan van herlezen. Opeens vielen me allemaal dingen op waar ik me de eerste keer niet aan ergerde. Ik denk dat ik in afgelopen anderhalf jaar kritischer ben gaan lezen. Vind ik wel grappig om op te merken!

Vervolgens las ik De zon is ook een ster. Daar was ik halverwege augustus al in begonnen en gelukkig las ik het halverwege september dan eindelijk uit. Niet dat het een slecht boek was, hoor, maar ik was gewoon in veel boeken tegelijk bezig. Recensie zal volgen! (En die cover…!!)

3PAK is de verhalenbundel die je ter gelegenheid van de Literatour kon scoren. Dat boek las ik in één dag uit. Da’s heel wat in vergelijking met De zon is ook een ster bijvoorbeeld, waar ik een maand in bezig was 😉 Mijn recensie kan je hier lezen!

Daarnaast was ik in september bezig in HhhH, een boek uit de Franse literatuur dat ik las voor school. En tot slot deed ik samen met Tinke een buddy read voor onze Hebban YA spot rondom het boek Op zoek naar Violet Park van Jenny Valentine, die ik ook heb mogen interviewen.

Eindresultaat

Kortom, vijf boeken is op zich een prima aantal, maar in twee boeken daarvan was ik al eerder begonnen en één boek is een korte verhalenbundel. En ik ben op het moment nog bezig in Levi Andreas, waar ik in september ook in heb gelezen (ook al waren dat maar 100 pagina’s). Ik verwacht dat boek vandaag of morgen uit te hebben.

Zal ik trouwens weer eens een to be read samenstellen? Voor oktober heb ik namelijk wel leesdoelen, misschien is het leuk om die te delen. Zeggen jullie het maar!

Zeggen jullie het maar: wel of geen to be read voor oktober artikel?

 • Jawel, doen! (100%, 5 Stemmen)
 • Nah, doe maar niet (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 5

Laden ... Laden ...

2 gedachten over “In september las ik deze boeken

  1. Ik moest het dus verplicht lezen voor school dus dan is de motivatie al wat verder te vinden en het boek viel me eigenlijk ook tegen.
   Als je het verhaal van de WO II inhoudelijk interessant vindt, is het wel leuk om te lezen, ook al zijn er heel veel bekende personages; er worden zo veel namen genoemd dat je het overzicht wel snel kwijt raakt. Dan lees je er ook maar een beetje omheen zonder het echt te snappen.
   Hoe de schrijver het verhaal vertelt vond ik juist wel leuk; Laurent Binet zoekt naar de antwoorden op de vraag hoe alles in elkaar steekt en vertelt van alles daarover.
   Het is zeker een goed boek en ook wel terecht literatuur, maar helaas was het niks voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *