Even bijpraten: school, boekenbox en schrijven

Ik begin deze blogmaand november met een update. Ik was te druk afgelopen week om me bezig te houden met boeken en bloggen, dus het is wel even tijd voor een update! Iets wat ik niet eerder heb gedaan, maar het leek me leuk om jullie eens bij te praten over de afgelopen weken. Lees je mee?

Ziek tijdens de toetsweek

De voornaamste reden van de blogstilte afgelopen week was de toetsweek. Vijf dagen lang proefwerken maken en daarvoor leren.. Ik had ’s avonds amper tijd om te lezen, laat staan bloggen! Vandaar dat dat er even bij inschoot, maar dat was tijdelijk: nu ik dit schrijf op vrijdagavond is dit het tweede stukje dat ik schrijf, dus jullie zijn nog niet van mij af!

Ook was (en ben) ik ziek, een beetje grieperig, en heb ik daarom helaas wat andere afspraken af moeten zeggen. Zo zou ik donderdagmiddag naar uitgeverij Young & Awesome gaan voor een meet & greet met Krystal Sutherland, auteur van Sterrenstof. Ik had me er zo op verheugd, ontzettend jammer dat ik niet kon gaan L Ik las en zag aan de foto’s ook dat het heel leuk was en vind het jammer dat ik het heb moeten missen.

Zaterdag 5 november ga ik naar de boekpresentatie van Crash, geschreven door Ellen Lina. Ik doe namelijk mee aan de blogtour rondom dit boek, super leuk! Het duurt wel nog even voor ik aan de beurt ben met mijn recensie, aangezien we met een grote groep zijn. Maar ik zal in de loop van november wel al een verslagje schrijven van vandaag, als ik me tenminste goed voel om ernaar toe te gaan..

Celebrate Books

Als je je online bezighoudt met nieuw verschenen young adult boeken, ken je de Celebrate Booksbox ongetwijfeld! Deze boekenbox is een verassingsfeestje dat je ontvangt via de post. Je bestelt een box waarin één recent Nederlands verschenen young adult boek zit rondom het thema, en bovendien krijg je een aantal goodies.

Inmiddels zijn er vijf boxen verschenen, en ik had er tot eergisteren nog geen besteld. Ik twijfelde er al lange tijd over, maar had het nog niet aangedurfd. Je betaalt namelijk 30 euro, maar je weet niet wat je daarvoor krijgt. Ik vind het spannend, maar kan eigenlijk niet wachten tot de Glitter & Glamour box die ik heb gekocht over anderhalve week binnenkomt!

Nanowrimo

November is de maand waarin Nanowrimo plaatsvindt. De bedoeling van NAtional NOvel WRIting MOnth is 50.000 woorden schrijven gedurende november. Ik ben van plan mee te doen, omdat ik graag wil schrijven. In april deed ik voor het eerst mee aan de editie voor dummies. Toen ik schreef ik 10.000 woorden, vandaar dat ik niet denk dat ik de 50.000 haal.

Om het voor mezelf een beetje haalbaar en leuk te maken, heb ik daarom besloten dat ik wat ik schrijf aan blogposts ook meetel. Zo hoef ik niet meer dan 37.000 aan een verhaal te schrijven, waarschijnlijk. Maar 1200 woorden per dag zijn er alsnog heel veel.. Ik ben benieuwd hoe het me afgaat!

Ik begin dit weekend; in verband met de toetsweek ben ik natuurlijk niet meteen begonnen. Het zal me overigens niks verbazen als ik er over een week nog niks op papier staat of als ik het na een week niet meer volhoud. Laat ik me bij deze voornemen dat ik er over twee weken even een blog over schrijf: dat stimuleert me vast om verder te komen, zodat ik tenminste kan vertellen dat ik iets heb gedaan aan een verhaal!

Wat ik in ieder geval sowieso schrijf, zijn blogposts. En niet alleen hier voor mijn boekenblog, maar voor 7Days! Ik ben namelijk blogger bij 7Days!!! SUPER LEUK! Het is echt geweldig leerzaam om te doen. Mijn eerste stukje kwam twee weken geleden online en daar kreeg ik zoveel leuke, positieve reacties op! Mijn schrijfsels voor 7Days kan je hier lezen. Binnenkort verschijnt er ook een apart artikel op mijn blog waarin ik meer toelicht over het bloggen.

Wat deed ik verder in oktober?

  • Ik ben naar de bioscoop geweest: ik ging naar de boekverfilming van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Het is echt een toffe film, ik raad het zeker aan! Hoe die is in relatie tot het boek weet ik het niet, want het boek heb ik nog niet gelezen. Ga ik deze maand doen, hoor!
  • Ik had herfstvakantie (voelt als zo lang geleden!), ging op trainingsweekend met mijn zwemclub, ik ging naar het strand waar ik ook veel foto’s maakte, ik ging naar het Young Adult Crime Event en ik interviewde Tanja de Jonge over haar boek Cyberboy.
  • Ik ben gekozen als lid van de MR, wat betekent dat ik op mijn school de leerlingen representeer in de medezeggenschapsraad! Yes! Ook zit ik sinds kort bij de redactie van de schoolkrant 🙂 #lekkerdruk
  • Ik kreeg veel leuke boeken! Twee boeken die ik begin november kreeg zie je in de foto bovenaan dit artikel. Ik ben er heel blij mee, ook met mijn nieuwe boeken van oktober, waarover ik binnenkort vertel in mijn bookhaul!

Natuurlijk heb ik nog meer beleefd, maar ik heb wel genoeg verteld voor nu. Zo zie je maar: opeens heb ik veel meer om over te praten dan ik dacht dat ik kon bedenken toen ik begon aan deze blogpost. Volgende maand weer een updateblog?

4 gedachten over “Even bijpraten: school, boekenbox en schrijven

    1. Thanks, jij ook! Ik ben eigenlijk pas gisteren/vandaag begonnen, want ik had nog toetsweek. Dus ik kan er nog niet over oordelen, hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *