Bookhaul oktober

Voor oktober leek het me handig om bij te houden welke boeken ik kocht en kreeg, zodat ik na afloop een overzicht kon plaatsen op mijn blog. Dat is gelukt! Volgens mij ben ik niks vergeten, dus bij deze: de boekenbuit van oktober.

Ik heb zelfs alle data opgeschreven, dus die ga ik noemen ook, haha. Op 6 oktober kreeg ik Escape Room van Maren Stoffels binnen als recensie-exemplaar. Ik was al benieuwd naar het boek en het was (bijna) weekend, dus ik dacht: waarom begin ik niet meteen? Zo gezegd, zo gedaan! Ook de recensie staat inmiddels al online, je vindt ‘m hier.

Die dag daarna (7 oktober dus) gingen we naar de stad en kochten we – ter gelegenheid van de kinderboekenweek – boeken. Ik kreeg Muggenland en kocht ook Afgesloten (wat ik jullie overigens ook al eerder liet weten via deze blogpost). De boeken staan alleen wel nog ongelezen in mijn kast (veelvoorkomend probleem!).

Boekenbeurs

Veertien en vijftien oktober waren mijn moeder en ik te vinden op dé boekenbeurs – ja, echt, die in Frankfurt! Daar nam ik bij de stand van uitgeverij Kluitman Ze was 16 mee. Ook kocht ik Dit is geen dagboek op de afdeling met Nederlandse boeken. Dat was op dag één.

Een dag later kwamen we terug en ontdekte ik het tot dan toe voor mij onbekende boek Het onzichtbare geluk van andere mensen: hoppa, nóg een nieuw boek! Ook aan deze boeken ben ik helaas niet toegekomen (ik vind het gewoon ernstig om te zeggen, bijna dan, omdat ik het al een aantal boeken op rij doe). Maar bij het volgende boek is dat niet het geval!

Lezen, recenseren en beoordelen

Onruststokers kreeg ik namelijk binnen (20 oktober) om voor een hot or not artikel op Hebban te lezen. Dit is dan ook het boek waar ik op het moment in bezig ben. Komende week kan je lezen wat wij als Hebban YA Club van 10 van dit boek vinden!

Tot slot 26 oktober; dat was pakketjesdag! Ik kreeg maar liefst twee boeken binnen, wat een feestje 😊 Als deelnemer aan de Hebban leesclub omtrent het nieuwste John Green boek, kreeg ik Schildpadden tot in het oneindige.

Daarnaast ben ik voor de decembereditie van de Boekenkrant Young Adult uitgekozen als recensent! Yesss! Ik mag Paard paard tijger tijger recenseren. Om eerlijk te zijn had ik hier nog nooit van gehoord, maar dat leek me juist des te leuker om het boek te lezen!

Uitdaging?

Tellen was na het bijhouden van deze lijst niet zo moeilijk: het zijn 9 boeken die ik in oktober kocht en kreeg. Da’s een leuke toevoeging voor mijn boekenkast, waarvoor ik ook alle uitgeverijen e.d. die leesexemplaren beschikbaar hebben gesteld bij deze nog extra wil bedanken!

Het enige probleem is de groeiende stapel van ongelezen boeken. Van bovenstaande heb ik er pas één gelezen, máár: in november ga ik er sowieso nog drie lezen van de in dit blog genoemde boeken, en verder hoop ik nog aan minstens twee recent toegevoegde exemplaren te beginnen. Zal ik binnenkort trouwens schrijven over mijn to be read lijst voor de laatste weken van 2017?

Lijst van boeken die ik nog wil lezen in 2017 delen: ja of nee?

Laden ... Laden ...

Conclusie voor nu: volgende maand geen boeken kopen. Is die uitdaging realistisch? Nee. Wil ik de uitdaging aangaan? Eh, ja, op zich wel, maar pin me er niet op vast. Herkenbaar? 😉

6 gedachten over “Bookhaul oktober

  1. Haha heel herkenbaar. Ik wil ook geen boeken kopen deze maand maar ik heb er al twee gewonnen, 1 novella gekregen en nog een recensie exemplaar. En het is nog maar de vierde…

    Hele mooi haul!

    1. Zo, gaat lekker binnen een paar dagen haha! Dat wordt dan wel een moeilijke uitdaging, maar krijgen is natuurlijk anders dan kopen en je bent nog niet naar de winkel gerend; is dat niet al heel wat? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *